fbpx

Umývací zóna je dominanta v kuchyni. Víte z ní ale vytěžit maximum?

Kuchyňský dřez by měl být situován mezi chladničkou a sporákem. Jelikož většinou jde o zónu, která se využívá nejvíce a největším počtem lidí, měla by se nacházet uprostřed kuchyně, kde se k ní každý snadno dostane. 

Vzhledem k přívod a odvod vody, v blízkosti se nachází také myčka nádobí. Aby se v této zóně dobře pracovalo, měla by být co nejméně založena různými předměty. Ve spodní části je vhodné mít odpadkový koš.

Praktické okénko

V blízkosti umyvadla by se měly nacházet nože, talíře, sklenice (vykládání myčky bude hračka), ale také utěrky, čisticí prostředky a prkénka. Sklenice a hrnečky většina lidí skladuje v horních skříňkách, ale efektivní možností je i ukládání do zásuvek, pokud mají vystlané dno pryžovou podložkou, případně přihrádky oddělující sklenice tak, aby se při otevírání zásuvky neklouzaly.